Yksilövalmennus

Yksilövalmentaminen

Tavoitteelliselle liikkujalle ja urheilijalle oikeaoppinen harjoittelu on tärkeää. Harjoittelu, ravinto ja lepo ovat kolme avainasiaa kehittymiselle lajista riippumatta. Kehittymisen kannalta on tärkeää, että harjoittelu tapahtuu spesifisti eli lajikohtaisesti ja sen tulee olla säännöllistä ja progressiivista eli nousujohteista. Jotta kehitys on optimaalista, tulisi harjoittelun myös olla yksilöllistä, jolloin voidaan ottaa tarkasti huomioon esimerkiksi oma ajankäyttö, vammat sekä taitotaso.

Yksilövalmennuksen etuna on, että asiakkaan fyysinen kunto, ikä, sukupuoli, mahdolliset perussairaudet, muu kuorma (esimerkiksi työ/koulu), motoriset taidot ja voimatasot voidaan ottaa tarkasti huomioon ja saadaan näin räätälöityä yksilöity ohjelma kehittymisen tueksi.

yksilövalmennus

Fyysisen harjoittelun osa-alueita

  • Voimaharjoittelu
  • Nopeusharjoittelu
  • Kestävyysharjoittelu
  • Taitoharjoittelu
  • Reaktioharjoittelu
  • Liikkuvuusharjoittelu

Alkuhaastattelun avulla pyritään selvittämään tavoite tai tavoitteet, jonka pohjalta asetetaan myös välitavoitteita. Fysioterapeuttisen tutkimuksen avulla selvitetään kehityskohteet. Ammattitaitoinen henkilö on mukana harjoituksissa sovittuina kertoina ja suunnittelee harjoitteluohjelmat kokonaiskuormituksen huomioiden. 

Ohjaajan kanssa harjoittelupaikkana voi olla kuntosali, maasto, juoksurata tai vaikka uimahalli tilanteesta ja toiveista riippuen. Harjoitteluympäristö siis valitaan tavoitteiden ja asiakkaan oman mielenkiinnon perusteella ja se voi myös vaihtua joka kerralla. Harjoittelu suunnitellaan yhdessä asiakkaan tarpeet ja toiveet huomioiden, tarjotaan apuja ravitsemukseen ja optimoidaan oikea harjoittelumäärä yhdessä, jotta lepo ja palautuminen ovat riittävää.

Oli tavoitteesi sitten juosta maraton, tulla huipuksi salibandyn tai jalkapallon parissa tai vain nostaa kuntoasi, suunnitellaan harjoittelu juuri sinua varten.

Tehdään yhdessä paras versio susta!