Yksilövalmennus

Yksilövalmentaminen

Tavoitteelliselle liikkujalle oikeaoppinen harjoittelu on tärkeää. Harjoittelu, ravinto ja lepo ovat kolme avainasiaa kehittymiselle lajista riippumatta. Kehittymisen kannalta on tärkeää, että harjoittelu tapahtuu spesifisti eli lajikohtaisesti ja sen tulee olla progressiivista eli nousujohteista.

Harjoittelun tulee olla säännöllistä ja kaikkein tärkeintä kehittymisen kannalta on huomioida lepo ja ravinto. Jotta kehitys on optimaalista, tulisi harjoittelun myös olla yksilöllistä, jolloin voidaan ottaa tarkasti huomioon esimerkiksi motivaatio, vammat ja oma taitotaso.

Yksilövalmennuksen etuna on, että asiakkaan fyysinen kunto, ikä, sukupuoli, mahdolliset perussairaudet, muu kuorma (esimerkiksi työ/koulu), motoriset taidot ja voimatasot voidaan ottaa tarkasti huomioon ja saadaan räätälöityä täydellinen tapa kehittyä.

Fyysisen harjoittelun osa-alueita

  • Voimaharjoittelu
  • Nopeusharjoittelu
  • Nopeuskestävyysharjoittelu
  • Kestävyysharjoittelu
  • Taitoharjoittelu
  • Reaktioharjoittelu
  • Liikkuvuusharjoittelu

Alkuhaastattelun avulla pyritään selvittämään tavoite tai tavoitteet, jonka pohjalta on hyvä asettaa myös välitavoitteita. Fysioterapeuttisen tutkimuksen avulla selvitetään mahdolliset ongelmakohdat, jotka tulee ottaa harjoittelussa huomioon. Ammattitaitoinen henkilö on mukana harjoituksissa sovittuina kertoina ja suunnittelee harjoitteluohjelmia kotiin.

Ohjaajan kanssa harjoittelupaikkana voi olla kuntosali, maasto, juoksurata tai vaikka uimahalli tilanteesta ja asiakkaasta riippuen. Harjoitteluympäristö siis valitaan tavoitteiden ja asiakkaan omanmielenkiinnonn perusteella ja se voi myös vaihtua joka kerralla.
Harjoittelu suunnitellaan asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan, tarjotaan apuja ravitsemukseen ja optimoidaan oikea harjoittelumäärä yhdessä, jotta lepo ja palautuminen ovat riittävää.

Oli tavoitteesi sitten juosta maraton, tulla huipuksi salibandyn tai jalkapallon parissa tai vain nostaa kuntoasi, tulee harjoittelu suunnitella juuri sinua varten.

Tehdään yhdessä paras versio susta!